Οι παραγωγές μας συνοπτικά

Της Πέτρας και του Αέρα (παραγωγή 2004)

Το CD αυτό είναι ένα μουσικό αντίδωρο  των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας προς το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης  που από το Νοέμβριο του 2001, ανέλαβε τη διδασκαλία της Χορωδίας των ΚΑΠΗ Πετρούπολης. Το 2004 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προχωρήσαμε σε μία αναμνηστική έκδοση με ρεπερτόριο από την Δημοτική μας Παράδοση. Το CD περιλαμβάνει 11 δημοτικά τραγούδια από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Την Χορωδία διευθύνει ο καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Δημήτρης Αριστόβουλος Μαστροσπύρος και συμμετέχουν οι μουσικοί:



            βιολί: 
Περικλής Παπαπετρόπουλος
κλαρίνο:
Βαγγέλης Παπαναστασίου
σαντούρι:
Γιάννα Βράτιμου (καθηγήτρια ΔΩΠ)
λαούτο:
Λευτέρης Φραγκιουδάκης (καθηγητής ΔΩΠ)
κρουστά:
Νέστορας Δρούγκας (καθηγητής ΔΩΠ)



Συνεργάστηκε η ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 




        Αφού Αφού φουφού φουφού (παραγωγή 2006)

Σε στίχους Άντης Μιχαλοπούλου, η  Γιούλα Μιχαήλ, (μέτζο σοπράνο και μουσικοπαιδαγωγός), δημιουργεί μια μουσική πρόταση για το παιδικό τραγούδι, πρόταση δοκιμασμένη στην πράξη, μιας και οι ερμηνευτές των τραγουδιών της είναι μικρά παιδιά του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης από τα τμήματα μουσικής προπαιδείας, των οποίων έχει την διοργανωτική ευθύνη. Την μουσική διδασκαλία στα παιδιά έκαναν οι μουσικοπαιδαγωγοί του ωδείου Γιάννα Βράτιμου και Έρη Χαρδαλή. Πιάνο παίζει ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος. Η έκδοση είναι σε σχήμα βιβλίου, διανθισμένη με σκίτσα της Βάσως Γιαρένη και περιλαμβάνει τους στίχους και τις παρτιτούρες των 12 κομματιών.






 ΟΚΤΕΤΟ (παραγωγή 2006)
ξύλινων πνευστών Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης
Διεύθυνση: Φώτης Κουτζαγιώτης





Το Οκτέτο ξύλινων πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης, αποτελούμενο από καθηγητές και προχωρημένους σπουδαστές αποδίδει συνθέσεις των Πουλένκ, Σκαλκώτα και Μπραμς, σε διασκευή, διδασκαλία και διεύθυνση Φώτη Κουτζαγιώτη. Το CD είναι ένας αντικατοπτρισμός της δουλειάς που γίνεται στις τάξεις μουσικής δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης και συνάμα μια αναμνηστική καταγραφή της, με στόχο να δημιουργηθούν καλλιτεχνικά κίνητρα στους μικρότερους σπουδαστές. 




Παίζουν: 
φλάουτα -  Στεφανία Κατσαρού (καθηγήτρια ΔΩΠ), Μυρτώ Χρυσανθοπούλου, Βικτωρία Αθανασοπούλου, όμποε - Ναυσικά Μανωλάτου (καθηγήτρια ΔΩΠ), κλαρινέτα - Γιάννης Σούκας (καθηγητής ΔΩΠ), Αντώνης Ρουσινός, σαξόφωνο -  Ελεονώρα Ρουσινού, φαγκότο - Βασίλης Βλάχος (καθηγητής ΔΩΠ). 



ΛΕΣΒΟΣ - Μ.ΑΣΙΑ (παραγωγή 2006)
... δυο τρία μόλις κύματα δίπλα μας τ' Αϊβαλί - ΝΟΣΤΩΔΙΑ

Νοσταλγικό μουσικό ταξίδι με την παρέα τραγουδιού «Νοστωδία» του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληναίων Πετρούπολης «Θεόφιλος». Υπεύθυνος της Νοστωδίας ο Αχιλλέας Χιωτέλης. Τη μουσική διδασκαλία έκανε ο Λευτέρης Φραγκιουδάκης και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παραγωγής είχε ο Αριστόβουλος Μαστροσπύρος, αμφότεροι καθηγητές στο τμήμα παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης. Στην παρέα των μουσικών, γνωστά ονόματα, με εξάρχοντα τον θρυλικό Μπινταγιάλα (Νίκος Κλαϊτζής) στο σαντούρι, Μάνος Κουτσαγκελίδης κανονάκι, Βαγγέλης Παπαναστασίου κλαρίνο, Βαγγέλης Σαραντίδης βιολί, Λεφτέρης Φραγκιουδάκης λαούτο, Νέστωρ Δρούγκας κρουστά.







Άλλοτες όταν εκούρσευαν (παραγωγή 2006) 

Γιώργος Χατζημιχελάκης - Ανασυνθέσεις κοσμικής μεταβυζαντινής μουσικής του 16ου και 17ου αιώνα από αγιορείτικα χειρόγραφα των μονών Ιβήρων και Ξηροποτάμου.

Μια καλλιτεχνική προσέγγιση σε ένα επιστημονικό θέμα. Ο Γιώργος Χατζημιχελάκης, συνθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης, καταθέτει μια πρόταση ερμηνείας για μιαν εποχή σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό.

Ο Γ. Χατζημιχελάκης σημειώνει: «Τα τραγούδια της συλλογής έχουν μεγάλη εγγύτητα ύφους με την καλούμενη «αραβοπερσική μουσική», λόγιο μουσικό είδος με τις ρίζες του στην βυζαντινή αυλική μουσική, με αρχαιοελληνικές θεωρητικές βάσεις, που κληροδοτήθηκε στην πολυεθνική μεταβυζαντινή-οθωμανική εποχή και υπηρετήθηκε από Έλληνες, Αρμένιους, Εβραίους Πέρσες και Τούρκους μουσικούς». Το CD συνοδεύεται από 16σέλιδο ένθετο με τους στίχους, μουσικολογικά και ερμηνευτικά σχόλια, πίνακες και φωτογραφικό υλικό.

Την ορχήστρα στελεχώνουν οι: Αγγελίνα Τκάτσεβα σαντούρι, Χάρης Λαμπράκης νέι, Στρατής Ψαραδέλλης λύρα, Γιώργος Χατζημιχελάκης νυκτά, Νέστωρ Δρούγκας κρουστά. Φωνές οι Σπυριδούλα Μπάκα, Γιάννης Αρβανίτης, Κώστας Γράμπας, Αριστόβουλος Μαστροσπύρος, Γιώργος Χατζημιχελάκης.